Nieuws

Artikel Lunterse Krant

Vernieuwde winkel Kool Boeken - Van nieuwe boeken tot antiquariaat

EDERVEEN – Ongemerkt ga je er aan voorbij, maar achter de Hoofdweg 204 in Ederveen schuilt een interessante boekenwinkel van Kool Boeken.
Sinds begin februari is de geheel gemoderniseerde winkel opengegaan voor het publiek.
Was het voorheen meer een antiquariaat, sinds de heropening is het een veelzijdige christelijke boekwinkel met ook een uitgebreide algemene collectie boeken. Het antiquariaat heeft in het pand een eigen afdeling gekregen.
Dit is de passie gebleven van oprichter Govert Kool. Dochter Janneke staat sinds heropening in de winkel, waar onder meer ook cadeauartikelen worden verkocht.

Kool Boeken bestaat sinds 1962 toen Govert Kool startte met een eigen boekhandel. Sinds 1994 is het gevestigd in het huidige pand aan de Hoofdweg in Ederveen. Zijn liefde voor het antiquariaat kon hij hier verwezenlijken.
“Weet u dat antiquariaat betekend?”
Het antwoord wordt niet afgewacht: “Handel in boeken en prenten! Zo staat het in de ‘van Dale’!”
Dat is precies wat Kool, Boeken al die jaren heeft gedaan. In het huidige bestand is een Luther Bijbel uit 1542 het oudste exemplaar. Daarnaast kan men in het antiquariaat terecht voor een uitgebreide collectie assortiment antiquarische boeken niet alleen theologie maar ook algemeen, geschiedenis, topografie, literatuur, tweede wereldoorlog, oude (kinder)leesboeken enz.
Boeken waarvoor vanuit de gehele wereld bestellingen worden gedaan.

Echter, de huidige boekenwinkel biedt na de verbouwing meer. De klant kan er terecht voor een goed assortiment gewone en reformatorische boeken. Zoals Bijbels, theologie, romans, jeugdboeken, kinderboeken, uitgebreide collectie christelijke cd’s en kaarten.
De overzichtelijke indeling maakt dat de klant verrast wordt door het uitgebreide en veelzijdige aanbod.
Daarnaast kan men bij Kool Boeken ook terecht voor cadeau artikelen op het gebied van, decoratie en sfeer, knutselen, kinderverjaardagscadeautjes en kraamcadeautjes.
“Ons aanbod is dus na de verbouwing groter geworden, zodat de mensen uit de omgeving ook  bij ons terecht kunnen voor alle nieuwe boeken en voor een     
kleinigheidje of cadeautje  voor een kinderfeestje/kraamcadeautje”, laat Janneke weten.

Bij Kool Boeken kan men ook terecht om oude boeken te verkopen /of in te ruilen voor andere. Vrijblijvend kan mem oude boeken laten taxeren
Ook wordt het bindwerk verzorgd, zodat oude boeken/ Bijbels opnieuw kunnen worden ingebonden.
Gespecialiseerd is Kool Boeken voor het restaureren  van oude statenbijbels en
antiquarische boeken.